«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Σμυρνέϊκα τραγούδια (video)

‘‘Στο ᾽πα και στο ξαναλέω, στο γιαλό μην κατεβείς...’’ Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα Σμυρνέϊκα τραγούδια.
Η μουσική βραδυά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στα πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς

Όποιος τον άκουσε, και εχθρός του να ήταν, έγινε οπωσδήποτε φίλος του.
Όποιος είχε αντίρρηση στα λεγόμενά του, μερικώς τουλάχιστον αφοπλίστηκε.

Read More


Αφιέρωμα στον ήρωα του αλβανικού μετώπου, Δημήτρη Κασλά (video)

Έμεινε γνωστός μετά θάνατον για την συνεισφορά του ως διοικητής στο ΙΙ/5 τάγμα πεζικού στην απόκρουση της Ιταλικής επίθεσης στο 731 ύψωμα.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός Β´ (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο προσωπικός μας αγιασμός: Είναι εφικτός ο αγιασμός σήμερα;», την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Γιατί μαλώνουμε με τα παιδιά μας;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Οι μεγάλοι χρειάζεται να αποδεχτούν ότι δεν μεγαλώνουν παιδιά για να τα κρατήσουν για πάντα κοντά τους.

Read More


Ζούμε στην εποχή μην τυχόν και πούνε

- Κάθε φορά που θα είσαι σίγουρος με τον εαυτό σου, θα Με αρνείσαι τρεις φορές.

Read More


«Μεγάλωσες, ωρίμασες, σπούδασες, καιρός να παντρευτείς»

Του Γιώργου Μπάρλα. ῞Ενας γάμος πού δέν σταυρώνει ἀδιάκοπα τήν ἐγωπάθειά του, πού δέν ἀποθνήσκει γιά τόν ἑαυτό του, ὥστε νά ἀτενίσει πέρα ἀπό τόν ἑαυτό του, δέν εἶναι χριστιανικός γάμος.

Read More


Απλές αλήθειες για το μάθημα των θρησκευτικών

Για να μη στερηθεί κανείς μαθητής αυτή τη διδασκαλία, πρέπει το μάθημα να είναι υποχρεωτικό, αλλά για να είναι υποχρεωτικό πρέπει να μην μπορεί κανείς γονέας να ισχυρισθεί ότι προσβάλλεται η θρησκευτική ελευθερία του παιδιού του.

Read More


Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται έντονος και γόνιμος προβληματισμός για την ενίσχυση της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλοπνίκης και την ανάπτυξη εξωστρέφειας μέσω της αξιοποίησης της ιστορικής διαδρομής της πόλης.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 30 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More