Τρόποι διαδόσεως τῆς κοινῆς τῶν Ἑλλήνων γλώσσης

Εάν συνεκτιμήσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον δεν βλέπω για το μέλλον άλλη προοπτική από την εμφάνιση ενός νέου... "Κρυφού Σχολειού", το οποίο θα διδάσκει ό, τι προοδευτικά απαλείφεται.

Read More


Θέλει θόρυβο η πίστη;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Δε θέλει θόρυβο η ζωή. Η πίστη. Η σχέση με τον Χριστό. Δε θέλει καμία απαίτηση. Συναίσθηση της αναξιότητάς μας θέλει. Ελπίδα και τόλμη να αγγίξουμε, όχι όμως γιατί δικαιούμαστε, αλλά γιατί Εκείνος μας αγαπά.

Read More


Παιδικό χτύπημα (διήγημα)

π. Σταύρου Τρικαλιώτη. Ἔναυσμα γιά τήν μυθοπλασία τοῦ διηγήματος μοῦ ἔδωσε τό ποίημα τῆς Κικῆς Δημουλᾶ: «Γνήσιον», ἀπό τήν ποιητική της συλλογή: ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου (video)

Εκδήλωση μνήμης για την κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, το σύμβολο ηρωισμού και θυσίας, το Αρκάδι, πραγματοποιήθηκε σε συνετργασία με την Αδελφότητα Κρητών «Η Ομόνοια» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Στην απογοήτευση λέμε όχι….

π.Λίβυος. Τους γιατρούς και τα φάρμακα έδωσε ο Θεός λεει η Αγία Γραφή. Αλληλοσυμπληρώνονται πάντα προς όφελος του ανθρώπου.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… 2016»: Τοπωνύμια και Μικροτοπωνύμια του Πειραιά (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», σε συνεργασία με την Φιλολογική στέγη Πειραιώς, ο Ερευνητής της ιστορίας του Πειραιά Δημήτριος Κρασονικολάκης και ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης, παρουσίασαν το θέμα «Τοπωνύμια και Μικροτοπωνύμια του Πειραιά» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016.

Read More


Ο Απόστολος της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016

Ἀδελφοί, πρέπει νὰ ξέρετε πὼς τὸ εὐαγγέλιο ποὺ σᾶς κήρυξα ἐγὼ δὲν προέρχεται ἀπὸ ἄνθρωπο. Γιατὶ κι ἐγὼ οὔτε τὸ παρέλαβα οὔτε τὸ διδάχτηκα ἀπὸ ἄνθρωπο, ἀλλὰ μοῦ τὸ ἀποκάλυψε ὁ ᾿Ιησοῦς Χριστός.

Read More


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 – Ζ´ Λουκά

Κάποιος μὲ ἄγγιξε, γιατὶ ἐγὼ ἔνιωσα νὰ βγαίνει ἀπὸ μένα δύναμη».

Read More


Ιερομ. Νήφων Βατοπαιδινός: Όλοι μας είμαστε υποψήφιοι Άγιοι! Να το εκμεταλλευθούμε

Ιερομ. Νήφων Βατοπαιδινός. Το μεγάλο σκάνδαλο στον αιώνα μας, είναι η αγάπη του Χριστού μας. Που ανέδειξε και φανέρωσε πλήθος Αγίων, που πολλοί από εμάς αξιωθήκαμε να τους δούμε, σαν απάντηση αν είναι εφικτός ο αγιασμός σήμερα.

Read More