Ο Απόστολος της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2016

Ἀδελφοί, ὅταν ὁ Χριστός, ποὺ εἶναι ἡ ἀληθινὴ ζωή μας, φανερωθεῖ, τότε κι ἐσεῖς θὰ φανερωθεῖτε μαζί του δοξασμένοι στὴν παρουσία του...

Read More


Τι είναι προσευχή; (video)

Τι εννοούμε όταν λέμε προσευχή;
Ορθόδοξο Σεμινάριο 1,από τον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Γουέαρ.

Read More


«Αν δεν πεθάνουν πρώτα οι γονείς μου, δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται να ζήσω…»

«Αν δεν σκοτώσεις –συμβολικά μιλώντας- πρώτη την μάνα σου, σίγουρα θα σε σκοτώσει αυτή. Μάταια θα περιμένεις να πεθάνει για να ζήσεις. ‘Άλλωστε πόσο αφορά έναν νεκρό ο θάνατος κάποιου άλλου; Τι επίδραση μπορεί να έχει σ’ αυτόν ένας άλλος θάνατος;»

Read More


Γέρ. Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης: «Ο Γέρων Γεράσιμος ο Υμνογράφος» (video)

Ο μακαριστός Γέρων Σπυρίδων Μικραγιαννανίτης, Γέροντας της Αδελφότητος «Υμνογράφου» της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννας Αγίου Όρους, σε συνέντευξή του στην Πεμπτουσία μιλά για μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αγιορείτικου Μοναχισμού του 20ού αι., το μακαριστό γέροντά του Γεράσιμο, Υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Read More


Το ξεθωριασμένο καρό φουστάνι – Μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία

Ταξίδεψαν μέχρι το Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Χάρβαρντ είχε ξεχάσει...

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μουσικές αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας (video)

Ένα μουσικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες με γνωστά τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία με την Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας.
Διευθύνει ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης.
Εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Αρχιμ. Θεόκλητος Μέντης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μέντης κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους, να αγαπούν ο ένας τον άλλον

Η όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, είναι το εύκρατο κλίμα για να ανθίσουν οι ψυχές των παιδιών.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός (3η ομιλία) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο προσωπικός μας αγιασμός: Ο αγιασμός εν τω κόσμω», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Το Άγιον Όρος στην κατοχή, με τη ματιά ενός Νεοζηλανδού στρατιώτη

Απλοί μοναχοί ασκητές και επιφανείς Γέροντες Μοναστηριών, προστάτευσαν και φυγάδευσαν εκατοντάδες στρατιώτες, κυνηγημένους από τους Ναζί.

Read More