Θρησκευτική περιήγηση, ιερά προσκυνήματα και τουρισμός. Αφιέρωμα στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Η βαθύτερη πρακτική του πιστού που κάνει θρησκευτικό τουρισμό είναι να βρεθεί σ’ ένα σημείο γης που μπορεί να σε από-γειώσει, να σε φέρει δηλαδή σε επαφή με μια άλλη πραγματικότητα, που δεν περιορίζεται σ’ αυτά που σου προσφέρουν οι πέντε αισθήσεις σου.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 6ο Θεολογικό αρχονταρίκι (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία - Πολιτισμός - Θρησκεία» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 συζητήθηκε το θέμα: «Η εναλλακτική διάσταση του τουρισμού σε σχέση προς την θρησκευτική περιήγηση και τα ιερά προσκυνήματα - Πατερική Γραμματεία και οι μοναστηριακές Βιβλιοθήκες».

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017» Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας (video)

«Περίπατος μουσικός στους δρόμους του Πειραιά»
Τραγούδια για τον Πειραιά με την Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς..
Διευθύνει ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης.

Read More


π. Ανδρέας Κονάνος: Ο Χριστός θέλει να ζήσεις τα όνειρά σου

Δεν ζούμε μόνοι μας. Θα ζήσουμε μαζί με άλλους. Η ζωή περνάει μέσα από την σχέση. Εκεί θα μάθουμε να αγαπάμε. Ζωή θα πει έρωτας, αγάπη, έκσταση, πόθος.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017» Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος (3η ομιλία) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο Χριστός είναι ζωή», την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ο πλούτος μας είναι οι υγιείς σχέσεις αγάπης

Έχουμε εξαιρετική νεολαία ακόμη, πολύ καλύτερη από τις νεολαίες της δυτικής Ευρώπης. Έχουμε εξαιρετικά παιδιά που έχουν μέσα τους αξίες και φιλότιμο.

Read More


Το Ευαγγέλιο είναι σχέση. Κι όπως κάθε σχέση θέλει απόφαση, χρόνο, προετοιμασία.

Το Ευαγγέλιο είναι πάντα επίκαιρο και σημαντικό για εμάς, γιατί είμαστε μέσα, δεν απουσιάζει κανένας άνθρωπος. Μας δίνεται η δυνατότητα στο Ευαγγέλιο, να βρούμε τον εαυτό μας, μέσα σε κάθε σελίδα, γεγονός ή παραβολή.

Read More


Κι όλα αυτά χωρίς χρέωση…

π. Παύλος Παπαδόπουλος.
Να κλείνεις το τηλέφωνο και να νιώθεις αμέσως ότι ήδη σου λείπει ο άλλος άνθρωπος. Να θέλεις ξανά να τον πάρεις τηλέφωνο. Να μην μπορείς να αποχωριστείς την φωνή του, την φωνή της. Αυτό είναι να έχεις βάλει στην ζωή σου τον άλλον τόσο πολύ που να μην μπορείς να ορίσεις την ζωή σου χωρίς αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό είναι αγάπη.

Read More


Μην αναβάλεις την χαρά…

π. Λίβυος
Μια από την βασικές αιτίες που δεν χαιρόμαστε είναι ότι περιμένουμε να συμβεί κάτι σπουδαίο, μεγάλο, φοβερό και εκπληκτικό, για να πούμε "έχω αιτία να είμαι χαρούμενος". Άδικα περιμένουμε. Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Η ζωή είναι μικρά πολύ μικρά καθημερινά πράγματα. Εκεί είναι η ομορφιά της.

Read More


Η μοναστηριακή διατροφή και οι Vegetarian (video)

Ο επιχειρηματίας και εκπρόσωπος του Έτους Γαστρονομίας κ. Γεώργιος Χατζηγιαννάκης μιλά για τη σχέση της μοναστηριακής διατροφής με τις διεθνείς χορτοφαγικές τάσεις.

Read More