«Τοπία» από ψυχικές διαδρομές – 46

Του Βασίλη Αργυριάδη
Τα παιδιά διαθέτουν εκείνες τις τρεις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορέσει κανείς να πλησιάσει τον Χριστό: Να στοχεύσει σε μια ειλικρινή και προσωπική σχέση πιστότητας και εμπιστοσύνης,

Read More


Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
«Για τους μεγάλους, ούτως ειπείν τους γέροντες-ό,τι δεν είναι άνοιξη είναι γερόντιο πια-ισχύουν οι παμπάλαιες απόψεις. Ποτέ αγκαλιά. Αφήστε τους να σκάσουνε στο κλάμα μέχρι να τους κοπεί η ανάσα δυναμώνουν έτσι τα αποσιωπητικά τους. Ας κλαίνε οι μεγάλοι. Δεν έχει αγκαλιά» (Κική Δημουλά).

Read More


Αρχαία Ελλάδα και Αρχαίο Ισραήλ

Του Αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη
Η αντιπαράθεση που υπάρχει μερικές φορές περί της αξίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της σχέσης του με την ιστορία των Ιουδαίων φθάνει συχνά στα άκρα. Είναι τόση η προκατάληψη περί  του θέματος, που ακόμα και η διεξαγωγή διαλόγου καθίσταται αδύνατη. Και όμως δεν χρειάζεται αυτή η αντιπαράθεση, αφού ο κάθε λαός και ο κάθε πολιτισμός αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Θέλοντας όμως να κάνουμε λόγο για τα δύο αυτά μεγάλα και αξιόλογα μεγέθη, θα καταθέσουμε μερικές σύντομες σκέψεις.

Read More


Στη βάση της ταπεινώσεως

π. Δανιήλ Αεράκης
Ποιοί γιορτάζουν τὰ Χριστούγεννα; Οἱ ταπεινὲς καὶ ἁπλές ψυχές. Ὅλο τό μεγαλεῖο, τό σερβίρει στὸ Χριστουγεννιάτικο πνευματικὸ τραπέζι μιὰ κόρη. Τὴν λένε Ταπείνωσι.

Read More


Ελευθερία : Αλήθεια ή αυταπάτη;

π. Αντώνιος Χρήστου
Αν εξετάσουμε διαχρονικά και σε βάθος την ανθρώπινη ιστορία, θα δούμε ότι έχει χυθεί ανυπολόγιστο σε ποσότητα αίμα, για αυτό που ονομάζουμε ελευθερία.

Read More


Αυστρίας Αρσένιος: Η Ορθοδοξία στην Ευρώπη θα κληθεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο μέλλον (video)

Είναι μαρτύριο να είσαι Επίσκοπος. Η χαρά του Επισκόπου είναι μία, η θεία Λειτουργία. Την δύναμη και την χαρά για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες τις ανθρώπινες τις παίρνει μόνο από την θεία Λειτουργία.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Ενοριακό αρχονταρίκι» με τον Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο (video)

«Η παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στη δυτική ευρώπη»
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος,
φιλοξένησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο στο «Ενοριακό Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει», την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Read More


Βυζαντινοί Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, τραγούδια και κάλαντα και Σμυρναίικες μελωδίες, από την Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (video)

Εκδήλωση με την Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Παραδοσιακά σύνολα Μουσικού Σχολείου Πειραιά (video)

Παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει « του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Α´ Μέρος: Βυζαντινή – Παραδοσιακή Χορωδία Μουσικού Σχολείου Πειραιά.
Διεύθυνση – Διδασκαλία: Μιχάλης Ποταμίτης, Γεώργιος Τοκατλίδης και Λητώ Φλωράκη, Δανάη Βουτσιλά και Στέλλα Ευσταθιανού.
Β´ Μέρος: Σμυρναίικο σύνολο Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Υπεύθυνος Θεόδωρος Μούρτος.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 17 Δεκεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More