Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: «Για να γίνει το θαύμα χρειάζεται η παντοδυναμία του Θεού, αλλά και η πίστη του ανθρώπου» (video)

Η πίστη χρειάζεται, ψυχή, χρειάζεται αποφασιστικότητα. Να αποδεχθείς τον Θεό, να δεχτείς την αλήθεια του. Και να τον εμπιστευθείς.

Read More


Αρχιμ. Δαμασκηνός Γαβαλάς: «Όπου υπάρχει ο Χριστός, υπάρχει ο Σταυρός» (video)

Αν δεν υπήρχε η Ανάσταση, ο Σταυρός δεν θα είχε καμία σημασία. Υπάρχει η πορεία η ανηφορική, αλλά υπάρχει στο τέλος και ο Χριστός που περιμένει και αγκαλιάζει τον καθένα από εμάς.

Read More


Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς (video)

Ο Τίμιος Σταυρός μας θυμίζει ότι κατά Χριστόν ζωή, σημαίνει σταυρική πορεία, σημαίνει θυσιαστική αγάπη και υπακοή στο θέλημα του Κυρίου.

Read More


Αρχιμ. Αθανάσιος Παπασταύρου: «Όταν δοξάζουμε την Παναγία μας, εμείς δοξαζόμαστε» (video)

Η Παναγία μας είναι τείχος, σκέπη και φρουρός για όλους μας, γιατί είναι η εκλεκτή στην οποία απεφάσισε να κατοικήσει ο Υιός και Λόγος του Θεού.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 11 – 18 Μαρτίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Βρεσθένης Θεόκλητος: «Ο Τίμιος Σταυρός είναι η απαρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους» (video)

Δεν έχουμε άλλο στήριγμα, παρά μόνο τον Τίμιο Σταυρό, εναντίον όλων εκείνων που έχουν βαλθεί τα τελευταία χρόνια, να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν ότι όμορφο και ωραίο έχει αυτός ο τόπος που λέγεται Ελλάδα.

Read More


Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: «Ο Σταυρός είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής» (video)

Κανένας που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, την καλοπέραση του και δεν σηκώνει Σταυρό και δεν αγαπά θυσιαστικά, δεν μπορεί να δει Ανάσταση.

Read More


Πρωτ. Σπυρίδων Τσιμούρης: Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η αναμονή της συνάντησης με τον Αναστημένο Κύριο» (video)

Αν γίνει η παρουσία μας σε κάθε λατρευτική ευκαιρία στην Εκκλησία, προσδοκία συνάντησης και αναμονή συνάντησης με τον Θεό, τότε τα πάντα αλλάζουν.

Read More


Πρωτ. Βασίλειος Τσιμούρης: «Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να χωρέσει τον αχώρητο» (video)

Μετανοώντας, πλησιάζουμε τον Θεό και τον έχουμε όπως η Παναγία μέσα μας, με την θεία Ευχαριστία. Τότε γινόμαστε πραγματικά χώρα του αχωρήτου.

Read More