Ακολουθήστε με και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Ο Χριστός ξεκίνησε το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων επιλέγοντας τους μαθητές που θα Τον ακολουθούσαν σ’  αυτό με την φράση «Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων» (Ματθ. 4, 19). «Ακολουθήστε με και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων».
Είναι ηγετικός ο λόγος αυτός. Ο Χριστός θα μπει μπροστά και ζητά από τους μαθητές, αλλά και από όσους θέλουν να πιστέψουν σ’  Αυτόν, να Τον ακολουθήσουν. Μπορεί να μη γίνουν όλοι αλιείς ανθρώπων. Ωστόσο προϋπόθεση για την πορεία στην οδό του Ευαγγελίου είναι το να ακολουθούμε τον Χριστό.

Read More


Ποιές οἱ προϋποθέσεις τῆς ἀκολουθίας τοῦ Χριστοῦ;

π. Γεωργίου Δορμπαράκη. ῾Οἱ δέ εὐθέως ἀφέντες τά δίκτυα ἠκολούθησαν αὐτῷ᾽  (Ματθ. 4, 20)
Ποιές οἱ προϋποθέσεις τῆς ἀκολουθίας τοῦ Χριστοῦ; Στήν κλήση τῶν πρώτων μαθητῶν παίρνουμε τήν ἀπάντηση: 

Read More


Άφησε τη μουσική να μιλήσει στην ψυχή σου

Πηνελόπη - Γ. Ανεφάλου. …Βαθύ κόκκινο ,πορτοκαλί κι ένα μαβί που μπήκε κι αυτό ανάμεσα στ’ άλλα χρώματα που σέρναν τον χορό του αφέντη ήλιου, καθώς έδυε εδώ και κάμποση ώρα αρμονικά, δημιουργώντας έτσι άλλον έναν αυθεντικό πίνακα ζωγραφικής του Μεγάλου Δημιουργού της Φύσης...

Read More


Η τριπλή δύμαμη της Εκκλησίας

Κωνσταντίνος Χολέβας. Τριπλή, λοιπόν, είναι η δύναμη της Εκκλησίας μας. Πρώτον, βασίζεται στην Πίστη και στην προσευχή. Δεύτερον, έχει πολυάριθμο ποίμνιο. Τρίτον, έχει σοβαρότητα επιχειρημάτων απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.

Read More


Το πρόβλημα της διάλυσης των γάμων (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, Φιλόλογος, Θεολόγος και συγγραφέας πλήθους βιβλίων και ιδιαίτερα του γνωστού με τίτλο «Σχέση και σχέσεις», στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», στα πλαίσια Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου των Εκδόσεων «ΕΝ ΠΛΩ» στον Πειραιά.
Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής των Εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Ιουνίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ο ευνουχισμός των υπευθύνων. Το αντίστροφο Bullying

Κωνσταντίνος Ερρίπης. Σε κάθε εργασία επικρατεί ένα αντίστροφο Bullying (Εκφοβισμός). Αντί να πιέζει ο προϊστάμενος τους υφισταμένους του, πιέζουν οι τελευταίοι εκείνον έμμεσα αλλά σταθερά μέχρις εξοντώσεως.

Read More


Γνωρίσματα προσευχῆς

π. Θεοκλήτου Λεγάτου. Ἡ προσευχή εἶναι ἡ ἐπικοινωνία μέ τόν Θεό. Εἶναι τό ἀνέβασμα τοῦ νοῦ καί τῆς καρδιᾶς στόν οὐρανό.

Read More


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (18)

π. Γεωργίου Δορμπαράκη. Ο… υποψήφιος! «Τον πάτερ θα θέλαμε!», ακούστηκε κάποια φωνή έξω από το γραφείο των ιερέων. «Μέσα είναι, περάστε», υπέδειξε ο νεωκόρος. Η πόρτα κτύπησε, άνοιξε. 

Read More


Το άρθρο 3 στόχος των αθέων

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου. Η από χρόνια επιδίωξη  των αθέων, και των «εκσυγχρονιστών», ιδεολόγων της πολτοποίησης των εθνικών ταυτοτήτων, είναι η κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος. Ο μύθος, που εκπέμπει  συστηματικά η πανίσχυρη επικοινωνιακά προπαγάνδα τους, είναι ότι η Ελλάδα, με την κατάργηση του άρθρου 3, θα προσχωρήσει στα «προοδευτικά ουδετερόθρησκα κράτη». 

Read More