Ένας Νομπελίστας διδάσκει ταπείνωση και συναδελφοσύνη

Δρ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος.
Το φετινό Νόμπελ Χημείας πήραν από κοινού ο Jacques Dubochet (γένν. 1942) μαζί με τον Joachim Frank και τον Richard Henderson για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη κρυοηλεκτρονικής μικροσκοπίας για τον προσδιορισμό δομής υψηλής ανάλυσης βιομορίων που βρίσκονται μέσα σε διάλυμα.

Read More


Αντικοινωνικός μαθητής σήμερα… αντικοινωνικός άνθρωπος αύριο !

Κωνσταντίνα Αρκουμάνη.
Στη σημερινή εποχή παρατηρούμε το πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσει κανείς ψυχικά και σωματικά ισορροπημένους ανθρώπους, με όρεξη για ζωή και προσφορά στον πλησίον.

Read More


Ο Χριστός και το κοινωνικό πρόβλημα

Γέροντας Γεώργιος Καψάνης.
Όσο καθαρίζεται ο άνθρωπος από τα πάθη, τόσο αποκτά τη δυνατότητα της αληθινής κοινωνίας με το Θεό και τα άλλα ανθρώπινα πρόσωπα.

Read More


Γιατί κερδίσαμε στον Μακεδονικό αγώνα;

Κωνσταντίνος Χολέβας.
Ο θάνατος του Παλληκαριού αφύπνισε τον Ελληνισμό. Ο ανθυπολοχαγός Παύλος Μελάς σκοτώθηκε από τουρκικό βόλι στη Στάτιτσα (σημερινό χωριό Μελάς) της Καστοριάς, στις 13 Οκτωβρίου 1904.

Read More


7ο Εθελοντικό Λιομάζωμα στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Για 7η συνεχόμενη χρονιά θα διενεργηθεί λιομάζωμα στους δρόμους και της πλατείες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Το λάδι και οι βρώσιμες ελιές που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε συσσίτια των ενοριών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την κάλυψη αναγκών απόρων συμπολιτών μας.

Read More


Μακάριοι οι νυσταγμένοι γιατί γρήγορα θα τους πάρει ο ύπνος

Το να χειρίζεται μια επιχείρηση τον τρόπο που θέλει να προβάλει τα προϊόντα της ασφαλώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της και συνήθως ρυθμίζετε μέσα από τους κανόνες της αγοράς που δυστυχώς στην Ελλάδα ποτέ δε υπήρχαν ή κι αν κάποτε υπήρξαν ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Read More


Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τύπος, στο «Ενορία εν δράσει…» (video)

Το πρώτο «εμείς» που νιώθουμε, ο πρώτος τρόπος να σπάσει το «εγώ» και να χωρέσει σε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα, κάτι που απευθύνεται σε όλα τα στρώματα, περνάει από τον αθλητισμό και κυρίως από το ποδόσφαιρο.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»:  Ηλίας Λιαμής – Όλγα Νικολαΐδου (video)

Ο Ηλίας Λιαμής, Συγγραφέας - Θεολόγος-Μουσικολόγος, συζήτησε το θέμα «Ο αθλητισμός μας ενώνει» με την Όλγα Νικολαΐδου δημοσιογράφο, ηθοποιό, εκδότρια της εφημερίδος «Φως των σπορ».
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

Read More


Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Δεν νιώθουμε το φταίξιμο μας, την ευθύνη μας (video)

Τα παιδιά σήμερα αλλάζουν τον κόσμο με το να παθαίνουν και όχι να επεμβαίνουν. Μας θυμίζει αυτό τον Χριστό μας, που άλλαξε τον κόσμο με τα χέρια σταυρωμένα στον Σταυρό. Τα παιδιά είναι τύπος Χριστού αυτήν την ώρα. Κι εμείς είμαστε οι σταυρωτές τους.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 15 – 22 Οκτωβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More