Το νέο βιβλίο του π. Αντωνίου Καλλιγέρη στην Αγία Φιλοθέη

Η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» του π. Αντωνίου Καλλιγέρη με τίτλο «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ… ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, δίνοντας ελπίδα στον γάμο!» πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Φεβρουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Για 20η χρονιά «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2018» στον Πειραιά !

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς καλούμαστε να συμμετέχουμε σε Λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια μας προσφέρει.
Επίσης πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, με πλούσιο ορίζοντα ενδιαφερόντων, θα βοηθήσoυν να βρεθούν και πάλι όσοι επιθυμούν στην αγκαλιά της ενοριακής οικογένειας στοχεύοντας στην πνευματική τους οικοδομή.

Περισσότερα


Μια ιστορία αγάπης είχε τελειώσει και ξανάρχιζε…

Πριν από χρόνια είχε γνωρίσει μια κοπέλα.
Ψηλή, αρχοντική, με μάτια λυπημένα που αναζητούσαν ένα λιμάνι αποδοχής.
Την αγάπησε αυτή την κοπέλα. Κι αυτή τον αγάπησε.
Ήταν καλός, απλός, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς ζήλιες και μαλώματα. Του αρκούσε που ήταν μαζί της.

Περισσότερα


Έρωτας και Αγάπη…

Δυο καρδιές μέσα στην παγωμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα της καθημερινότητας, μπορούν άραγε να διατηρηθούν ζεστές;

Περισσότερα


Η Εκκλησία για τους εφηβικούς έρωτες

Η Εκκλησία συνιστά στους γονείς να βοηθούν τους εφήβους ώστε να μην χάνουν τους στόχους τους, χωρίς όμως να τους ασκούν ηθική τρομοκρατία όταν ερωτεύονται. Ταυτόχρονα συνιστά στους εφήβους να μάθουν να σχετίζονται με υπομονή, με μοίρασμα και με την χαρά της συντροφικότητας, χωρίς την βιασύνη να τα ζήσουν όλα. Και ο Θεός θα βοηθήσει να περιμένουν όσο χρειαστεί!

Περισσότερα


Σιωπών, όχι απών….

π. Λίβυος.
Ο Θεός επέλεξε να φανερώνεται στον κόσμο και κυρίως στις ανθρώπινες καρδιές ως πάσχων και σιωπών.

Περισσότερα


Τρεις Όσιοι Γέροντες της εποχής μας

π. Γεωργίου Δορμπαράκη.
Κύρια σημεῖα ὁμιλίας πού πραγματοποιήθηκε στήν Εὐαγγελίστρια Πειραιῶς, τήν 13η Ἰανουαρίου 2018, στήν κοπή πίτας τῆς ἐνορίας πρός τιμήν τῶν συνεργατῶν τοῦ Ναοῦ.

Περισσότερα


Και Χριστιανοί… και Έλληνες

Ο κάθε Έλληνας, χωρίς καμμιά μισαλλοδοξία για κανένα άλλο έθνος, έχει χρέος να αγαπά και να αγωνίζεται για την πατρίδα του. Με όποιον τρόπο μπορεί. Άλλος στην πρώτη γραμμή, άλλος στη δεύτερη, άλλος στα μετόπισθεν. Άλλος με τα όπλα, άλλος με τον λόγο, άλλος με την πέννα, άλλος με την παρουσία του στο κάλεσμά της, ο καθένας με το δικό του χάρισμα.

Περισσότερα


Υπέρ του λαού και του έθνους

Όπως έγραψε ο Κωστής Παλαμάς: «Χρωστάμε σ’ όσους ήλθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί!» Ας μην βάλουμε την υπογραφή μας σε οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Περισσότερα