Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάσθηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Την Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ. Αλεξίου.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 13 Αυγούστου – 20 Αυγούστου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιοστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Πειραιώς Σεραφείμ: Η Παναγία είναι το εχέγγυο της σωτηρίας, η βεβαίωση και της δικής μας αναστάσεως

Να ποια είναι η απάντηση στον καημό και τον πόνο του θανάτου που μας κατατρέχει και μας απομειώνει τη δύναμη της ζωής και τη χαρά της υπάρξεως. Η ψυχή μας προσλαμβάνεται από τον Κύριο και δημιουργό της και κρατείται στην αγκάλη και τας χείρας Του.

Περισσότερα


῾Υπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς

π. Γεωργίου Δορμπαράκη.
«῾Ικετεύω, Παρθένε, …τῆς ἀθυμίας τήν ζάλην, διασκεδᾶσαι μου…»

Περισσότερα


Αναγνώσματα των διακοπών

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.
Το να κάνει κάποιος κηρύγματα στους νέους για τη σημασία της ανάγνωσης βιβλίων, ιδίως την περίοδο των διακοπών, φαίνεται μάταιος κόπος.

Περισσότερα


Η Ελλάδα είναι ένας βάλτος με βούρλα τις καφετέριες

Του Κωνσταντίνου Ερρίπη.
Ένα κοινωνικό τέλμα είναι η καθημερινότητα του εργατικού δυναμικού της χώρας. Στάσιμα νερά εκεί που πριν έπεφταν καταρράκτες, λόχμες και κουνούπια στις περιοχές που κελάρυζαν τα νερά των ποταμών.

Περισσότερα


Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

π. Γεωργίου Δορμπαράκη.
Μία από τις μεγάλες Δεσποτικές εορτές είναι η Μεταμόρφωση του Κυρίου: εκεί που στο όρος Θαβώρ ο Κύριος, έχοντας πάρει μαζί Του τους «προκρίτους των μαθητών», τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, «μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών», δηλαδή το πρόσωπό Του έλαμψε σαν τον ήλιο, τα ενδύματά Του έγιναν λευκά σαν το φως, δίπλα Του φάνηκαν οι προφήτες Μωϋσής και Ηλίας, ενώ ακούστηκε άνωθεν, από τον ουρανό, η φωνή του Θεού Πατέρα, η οποία έλεγε «Ούτός εστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, αυτού ακούετε».

Περισσότερα


Μη ζητάτε να μείνετε στο Θαβώρ!

Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ – Κονγκ κ. Νεκταρίου.
Ο Ιησούς συνήθιζε να απομονώνεται και να προσεύχεται. Κατά το ξεκίνημα της πορείας του για τα Ιεροσόλυμα, λίγο πριν το εκούσιο πάθος του, σταματά στο όρος Θαβώρ. Παίρνει μαζί του τον Πέτρο, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο και ανεβαίνει στην κορυφή για να προσευχηθεί. Κι εκεί οι τρεις μαθητές γίνονται μάρτυρες μίας εκπληκτικής αποκαλύψεως.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 6 Αυγούστου – 13 Αυγούστου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιοστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας

Tο Πνευματικό Kέντρο Ιερού Ναού Eυαγγελιστρίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με σκοπό την Επιμόρφωση Διευθυντών Xορωδιών διοργανώνει ταχύρυθμο (7  διδακτικές ώρες) Σεμινάριο Διεύθυνσης Xορωδίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρες: 10.30 – 14.00 και 16.00 – 19.30.

Περισσότερα