Μητροπολίτης Σιγκαπούρης: Ο πρώην δημοσιογράφος που χτίζει ορφανοτροφεία στην Άπω Ανατολή

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της μητρόπολης λειτουργούν στην Ινδία, Ινδονησία και Πακιστάν.

Read More


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (4)

Πάτερ, ήλθαμε για να κανονίσουμε τα της βαπτίσεως. Έχουν παρέλθει πια οι πρώτοι μήνες και τώρα που πάει να ζεστάνει λίγο ο καιρός θέλουμε να το βαπτίσουμε.

Read More


Στην κόλαση μύρισαν παράδεισο….

π.Λίβυος. Δεν θέλουμε παπάδες και χριστιανούς "αναμάρτητους" ή "ατσαλάκωτους". Αλλά ανθρώπους με καρδιές που κατέβηκαν στον άδη τους.

Read More


Από την αδιαφορία στην πνευματική αναζήτηση: Μια σωτήρια και ευλογημένη πορεία για τον άνθρωπο!

Ο χειρότερος, ο πιο ύπουλος και ο πιο επικίνδυνος να κτυπήσει κανείς την Εκκλησία δεν είναι ο διωγμός, αλλά η αδιαφορία!

Read More


Ο Δαρβίνος, η επιστήμη και ο Χριστιανισμός

Η προσπάθεια κατάργησης αρχών και αξιών που δημιούργησε και ανέδειξε τον σημαντικότερο πολιτισμό στην ανθρωπότητα, και που στηρίζεται στους τρεις πυλώνες: Ιερουσαλήμ, Αθήνα, Ρώμη, είναι πορεία προς τον εκβαρβαρισμό της Δύσης και, ίσως, σύγκρουσης με το Ισλάμ, και πιθανή υποταγή της Ευρώπης σε αυτό.

Read More


Μια όαση στην έρημο

Μιὰ τέτοια ὑπέροχη ὄαση μέσα στὴν κόπωση τοῦ χρόνου εἶναι καὶ...

Read More


Νέοι και μουσική

Νέοι με ακουστικά στ’ αυτιά, πηγαίνουν στα μαθήματα, στις υποχρεώσεις, στη διασκέδασή τους δίνοντας την εντύπωση υπάρξεων που ζούνε σε έναν δικό τους κόσμο.

Read More


Η αγάπη της δεύτερης μάνας

Νόμιζε πως τίποτα δε μαρτυρούσε την πάλη της καρδιάς της. Είχε την εντύπωση πως κανείς δεν αντιλήφθηκε τον πόνο που κρυβόταν πίσω από το χαμογελαστό πρόσωπό της...

Read More


Διάνοια καί Νοῦς, διχοτομημένα ἀπό τήν Δύση!

Ἔκφραση τῆς περιπετειώδους πορείας τῆς διάνοιας στήν ἱστορία εἶναι καί ὁ αὐστηρός καί ἀπόλυτος διαχωρισμός πού γίνεται ἀπό πολλούς θεολόγους ἀνάμεσα στή διάνοια καί τό νοῦ.

Read More