Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 7 Μαΐου – Δ´ από του Πάσχα, Του παραλύτου

Εκεῖνο τὸν καιρό, ἀνέβηκε ὁ ᾿Ιησοῦς στὰ ῾Ιεροσόλυμα. Κοντὰ στὴν προβατικὴ πύλη, στὰ ῾Ιεροσόλυμα, ὑπάρχει μιὰ δεξαμενὴ μὲ πέντε στοές, ποὺ ἑβραϊκὰ ὀνομάζεται Βηθεσδά...

Read More


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (16)

Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη. Ο… «αναμάρτητος»!

Read More


Μια πίστη που δεν αμφιβάλλει είναι πεθαμένη πίστη

π. λίβυος. Εάν νομίζουμε ότι το να πιστεύεις στο Θεό σημαίνει να έχεις μια αταλάντευτη απόλυτη κι ακυμάτιστη πεποίθηση είμαστε γελασμένοι.

Read More


Νεο-αθεΐα και νέοι

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Πολλοί νέοι γοητεύονται από ένα κύμα νεο-αθεΐας το οποίο κατακλύζει το Ίντερνετ και τα ΜΜΕ.

Read More


Οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων

Οι Μαθηματικοί Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι σκέψης, έξω από τα σχολικά πλαίσια και ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων.

Read More


Θρησκευτικά: Μιλώντας για τον Θεό, υπερασπίζοντας τον άνθρωπο

Μητρ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου. Η συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών δεν είναι πρόσφατη. Έχει ιστορία τριών σχεδόν δεκαετιών. Ούτε και έχει μόνον τους προφανείς συνομιλητές, Κράτος και Εκκλησία. Περιλαμβάνει επίσης διαφορετικές τάσεις στον χώρο των Θεολόγων, της Εκκλησίας, της Πολιτείας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Read More


Πάσχα σε καιρούς κρίσης και οι Μυροφόρες στον Τάφο του Χριστού

Ηλία Λιαμή. Το Πάσχα είναι η αλήθεια, γιατί στη ζωή αυτή το πέρασμα απ’ τη χαρά στο πόνο και ανάποδα είναι η μόνη αλήθεια. Και το Πάσχα το αληθινό είναι πάλι εδώ.

Read More


Αφιέρωμα στη μνήμη του Λυκούργου Αγγελόπουλου από την ΕΛΒΥΧ (1ο μέρος) (video)

Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντίνου, πραγματοποίησε τη συναυλία με τίτλο: «…τήν τῶν τοιούτων παθημάτων…»-αφιέρωμα στη μνήμη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και μακαριστού δασκάλου Λυκούργου Αγγελόπουλου. Η συναυλία έλαβε χώρα το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου των «Ημερών Λατρευτικής Μουσικής» που εγκαινίασε η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο βυζαντινός χορός ερμηνεύει ύμνους και αναγνώσματα της περιόδου του Τριωδίου, της Νεκρωσίμου Ακολουθίας και, κυρίως, της Μεγάλης Εβδομάδας.

Read More


Τα δάκρυα του Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, στην Αυστραλία

Ένας Εύζωνας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, όταν ο Επίσκοπος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αδελαίδα άρχισε να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Ευζώνους και την Ελλάδα...

Read More