«Νέα Ενοριακή» 2 Ιουλίου – 9 Ιουλίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά το καλοκαίρι;

Το καλοκαιράκι έφτασε και μια ακόμη σχολική χρονιά αισίως έφτασε στο τέλος της! Θάλασσα, μπανάκια, παγωτά, ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς περιμένουν το παιδάκι μας! Αχ τι όμορφα αυτά τα παιδικά καλοκαίρια, δεν νομίζετε;

Read More


Γιατί είναι σημαντικό ένα 5λεπτο διάλειμμα για περπάτημα κάθε μέρα;

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τονώσεις το σώμα σου.
Μεταξύ της σωματικής άσκησης κατά τη διάρκεια μιας σκληρής προπόνησης και των διανοητικών ασκήσεων στη δουλειά, το σώμα μας είναι πολύ εξοικειωμένο με το άγχος.

Read More


Πότε δυστυχούμε;

π. λίβυος. Πότε δυστυχούμε; Συνήθως όταν δεν αποδεχόμαστε την πραγματικότητα. Δεν συμφιλιωνόμαστε με τον εαυτό μας, και ιδιαιτέρως με τον σκοτεινό κομμάτι του, εκείνο που θέλουμε να κρύψουμε ακόμη και απ' εμάς τους ίδιους.

Read More


Δέν σώζεται αὐτός πού νοιώθει σίγουρος

Τοῦ π. Βαρνάβα Γιάγκου. ῾Ο Ρωμαῖος ἑκατόνταρχος ζήτησε ἀπό τό Χριστό νά θεραπεύσει τόν δοῦλο του, ὁ ὁποῖος ἦταν κατάκοιτος (Ματθ. η´ 5-13). Καί ὁ Κύριος τοῦ εἶπε ὅτι πρόκειται νά ἔρθει στήν οἰκία του γιά νά τόν θεραπεύσει. Ἀλλά ὁ ἑκατόνταρχος ἀπό ταπείνωση, θεωρώντας ὅτι εἶναι ἀνάξιος νά εἰσέλθει ὁ Χριστός στό σπίτι του, τοῦ ζήτησε νά εὐχηθεῖ ἀπό μακριά γιά νά θεραπευθεῖ ὁ δοῦλος του.

Read More


Ο απόστολος Παύλος πριν από τη μεταστροφή του

Του Αθανασίου Μουστάκη. Ο απ. Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας. Η γενέθλια πόλη του ήταν ένα σημαντικό μορφωτικό κέντρο της εποχής.

Read More


Ο ύπνος να γίνη δούλος, όχι αφέντης

Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης. Στην αρχή της διαμονής του στον Άθωνα, μή έχων εύρει Πνευματικόν, ο π. Ιωσήφ ο Σπηλαιώτης έζησεν ολίγον καιρόν κοντά εις την σπηλιά του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, όχι μακρυά απ’ την Μ. Λαύραν. Εζούσε εκεί μίαν πολύ σκληράν ζωήν και επέτυχεν έτσι να μείνη οκτώ ημέρας όρθιος, χωρίς να φάγη τίποτε και χωρίς να κοιμηθή.

Read More


Greek pride πότε;

Νίκη Αποστολοπούλου. Η είδηση για την βεβήλωση της Ελληνικής μας σημαίας από την πρόσφατη εκδήλωση του “Athens Gay Pride“ με βρήκε σε μια ξένη χώρα, όπου σπουδάζω για λίγο καιρό. Με βρήκε σε μία χώρα, στην οποία, σχεδόν καθημερινά, καλούμαι να διαψεύδω τις δυσφημίσεις που διαδίδονται για την πατρίδα μας και να υπομένω κακόβουλα σχόλια που λαμβάνω, όταν λέω πως είμαι Ελληνίδα.

Read More


Η βεβήλωση του ναού της Αγίας Σοφίας

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου. Η εκ μέρους της Ερντογανικής Τουρκίας νέα πράξη βεβήλωσης του μεγίστου και πανιερότατου Ναού της Χριστιανοσύνης προκάλεσαν τις εύλογες διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτικών και ξένων παραγόντων, όπως το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

Read More


Αν το φως που έχεις, μεταβληθεί σε σκοτάδι, σκέψου πόσο θα’ ναι το σκοτάδι!

π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. Πόσο αισθανόμαστε ότι μέσα μας υπάρχει φως; Πόσο φωτεινοί άνθρωποι θα θέλαμε να είμαστε; Φωτεινός είναι ο άνθρωπος που εκπέμπει χαρά και ζωή.

Read More