32η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως και Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» (video)

Οι νέοι των Ιερών Ναών Θείας Αναλήψεως και Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» συμμετείχαν στην 32η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με χορούς από τα Δωδεκάννησα.

Read More


32η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Ι. Ν. Αγίου Νείλου και Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας (video)

Οι νέοι των Ιερών Ναών Αγίου Νείλου και Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας συμμετείχαν στην 32η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με χορούς από την Ήπειρο.

Read More


32η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου και Αγίου Βασιλείου (video)

Οι νέοι των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου και Αγίου Βασιλείου συμμετείχαν στην 32η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με χορούς από την Καππαδοκία.

Read More


32η Γιορτή Νεολαίας: Χορευτικό Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας & Μυρτιδιωτίσσης (video)

Οι νέοι των Ιερών Ναών Ευαγγελιστρίας και Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης συμμετείχαν στην 32η Γιορτή Νεολαίας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με χορούς από τη Ρούμελη.

Read More


Μία καλοκαιρινή πρόταση για τους νέους

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους το καλοκαίρι σε κατασκηνώσεις. Ασφαλές περιβάλλον, κοινωνικοποίηση, δημιουργικότητα, αθλητισμός, ψυχαγωγία, διακοπές από την ρουτίνα της καθημερινότητας και το πρόγραμμα του χειμώνα καθιστούν την κατασκήνωση ελκυστικό τόπο και τρόπο.

Read More


Η παρουσία του Αγίου Δημητρίου και τα ευρήματα στη Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνος Χολέβας. Ο Άγιος Δημήτριος βρίσκει πάντα τρόπους να θυμίζει την παρουσία του στην πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη. Την ημέρα εορτής του Αγίου, στις 26 Οκτωβρίου 1912, απελευθερώθηκε η πόλη μετά από 5 αιώνες τουρκοκρατίας.

Read More


Γιά τά παιδιά πού «απέτυχαν»

Αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη. Την φετινή χρονιά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων έγιναν γνωστά πιό νωρίς από παλαιότερα έτη. Τα παιδιά μας που διαγωνίστηκαν γνωρίζουν πλέον την βαθμολογία τους στα μαθήματα που εξετάστηκαν. Άλλοι χαίρονται καί άλλοι λυπούνται. Ένας κύκλος κλείνει για κάποιους και για άλλους ένας καινούργιος ανοίγει. Συνήθως, προτιμούμαι να είμαστε με τους χαρούμενος, αυτούς που πέτυχαν, όμως πιό πολύ στα παιδιά που  δέν  «πέτυχαν» πρέπει να έχουμε την σκέψη μας και την προσευχή μας.

Read More


Τόση πίστη ούτε ανάμεσα στους Ισραηλίτες δε βρήκα

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Στη ζωή μας συχνά συναντούμε ανθρώπους που μας εκπλήσσουν. Που επιδεικνύουν συμπεριφορά και ήθος εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε. Άνθρωποι που συγχωρούν, ενώ περιμένουμε να μας απορρίψουν ή να μας τιμωρήσουν. Άνθρωποι που μας προσέχουν, ενώ περιμένουμε να μας προσπεράσουν αδιάφορα. Άνθρωποι που βγάζουν μία πίστη αναπάντεχη για τα μέτρα και τα δεδομένα τους, όχι μόνο στον Θεό, αλλά και στον εαυτό τους και στον συνάνθρωπο. Και αναρωτιόμαστε: τι να είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους αυτούς να μας δείχνουν αυτό το διαφορετικό ήθος;

Read More


Η ενότητα του λαού μέσα από το θεσμό της οικογένειας (video)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μιλάει σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Μαγνησίας, τονίζοντας το ρόλο και τη σημασία της οικογένειας για την Εκκλησία.

Read More


«Δυό στάλες κουράγιο για συντρόφους και γονείς» στην Πάτρα! (video)

Στα πλαίσια του εορτασμού των Γ΄ Προδρομείων 2017 του Ιερού Ναού Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Παραλίας Πατρών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Δυό στάλες κουρἀγιο για συντρόφους και γονείς» του Ηλία Λιαμή των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ». Την παρουσίαση επιμελήθηκε η κ. Στίγκα Μάρθα εκπαιδευτικός.

Read More