Περί μίας λειτουργικής πλάνης

Στην εφημερίδα «Ορθόδοξος τύπος», στις 3 Φεβρουαρίου ε.ε., δημοσιεύτηκε το άρθρο του πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Βολουδάκη υπό  τον τίτλο «Πλάνη ο καθαγιασμός δύο αγίων ποτηρίων εις μίαν θ. λειτουργίαν».

Read More


Είμαστε και θα παραμείνουμε ένας ορθόδοξος λαός

Κωνσταντίνος Χολέβας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης πιστεύει ότι δεν είμαστε ένας Ορθόδοξος λαός, αλλά ένα σύγχρονο κράτος. Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ένα αποκλείει το άλλο. Η Μ. Βρετανία θεωρείται σύγχρονο κράτος, αλλά ο Βασιλεύς ή η Βασίλισσα είναι πάντοτε  επικεφαλής της επικρατούσης θρησκείας και 26 Αγγλικανοί Επίσκοποι ή απλοί κληρικοί μετέχουν βάσει νόμου στη Βουλή των Λόρδων.

Read More


Έχει ρόλο και λόγο η Παναγία στην ζωή μας;

Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης.
Είναι πολλά όσα μπορεί κάποιος να πει για την Παναγία. Ταυτόχρονα όμως όσα και να πεις για το τίμιο Πρόσωπό της είναι λίγα και πενιχρά. Η Εκκλησία τής προσέφερε τιμητικά όλον τον μήνα Αυγούστου γι’ αυτό και ονομάζεται «ο μήνας της Παναγίας».

Read More


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάσθηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Την Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τα Εγκώμια της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ. Αλεξίου.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 13 Αυγούστου – 20 Αυγούστου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιοστρίας Πειραιώς.

Read More


Πειραιώς Σεραφείμ: Η Παναγία είναι το εχέγγυο της σωτηρίας, η βεβαίωση και της δικής μας αναστάσεως

Να ποια είναι η απάντηση στον καημό και τον πόνο του θανάτου που μας κατατρέχει και μας απομειώνει τη δύναμη της ζωής και τη χαρά της υπάρξεως. Η ψυχή μας προσλαμβάνεται από τον Κύριο και δημιουργό της και κρατείται στην αγκάλη και τας χείρας Του.

Read More


῾Υπεραγία Θεοτόκε, σῶσον ἡμᾶς

π. Γεωργίου Δορμπαράκη.
«῾Ικετεύω, Παρθένε, ...τῆς ἀθυμίας τήν ζάλην, διασκεδᾶσαι μου...»

Read More


Αναγνώσματα των διακοπών

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.
Το να κάνει κάποιος κηρύγματα στους νέους για τη σημασία της ανάγνωσης βιβλίων, ιδίως την περίοδο των διακοπών, φαίνεται μάταιος κόπος.

Read More


Η Ελλάδα είναι ένας βάλτος με βούρλα τις καφετέριες

Του Κωνσταντίνου Ερρίπη.
Ένα κοινωνικό τέλμα είναι η καθημερινότητα του εργατικού δυναμικού της χώρας. Στάσιμα νερά εκεί που πριν έπεφταν καταρράκτες, λόχμες και κουνούπια στις περιοχές που κελάρυζαν τα νερά των ποταμών.

Read More


Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

π. Γεωργίου Δορμπαράκη.
Μία από τις μεγάλες Δεσποτικές εορτές είναι η Μεταμόρφωση του Κυρίου: εκεί που στο όρος Θαβώρ ο Κύριος, έχοντας πάρει μαζί Του τους «προκρίτους των μαθητών», τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, «μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών», δηλαδή το πρόσωπό Του έλαμψε σαν τον ήλιο, τα ενδύματά Του έγιναν λευκά σαν το φως, δίπλα Του φάνηκαν οι προφήτες Μωϋσής και Ηλίας, ενώ ακούστηκε άνωθεν, από τον ουρανό, η φωνή του Θεού Πατέρα, η οποία έλεγε «Ούτός εστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, αυτού ακούετε».

Read More