Δημητριάδος Ιγνάτιος: Είμαστε πλασμένοι από τον Θεό για κοινωνία αγάπης

Μακάριοι αυτοί που αυθεντικά ζουν την Θεία Λειτουργία, ως έργο κοινότητας Ευχαριστίας

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Λαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Πειραιά (video)

Μουσική παράσταση από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Παναγίες της Ελλάδος… Παναγίες του κόσμου (Γ´) (video)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, η Εκπαιδευτικός Μαρία Τζερμπίνου-Μιχαλακοπούλου, Πρόεδρος του "Πειραϊκού Φάρου" παρουσίασε το θέμα: «Παναγίες της Ελλάδος... Παναγίες του κόσμου (Γ´)». Αναφορά στα πολλά προσωνύμια της Μάννας Παναγιάς.

Read More


Ο πλούσιος και η βασιλεία του Θεού

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο ένας πλούσιος να έχει υπαρξιακές ανησυχίες. Να θέλει να έχει σχέση με τον Θεό. Να είναι βέβαιος ότι τα αγαθά του δεν επαρκούν για να δει τη ζωή στην προοπτική της αιωνιότητας.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Δημοτική Χορωδία Περάματος (video)

Η Δημοτική Χορωδία Περάματος σε γνωστά ελληνικά τραγούδια στο παλίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Read More


Ο Απόστολος της Κυριακής 27 Νοεμβρίου

Εἴμαστε δημιούργημα τοῦ Θεοῦ, ὁ ὁποῖος διὰ τοῦ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ μᾶς ἔκανε καινούριους ἀνθρώπους, γιὰ νὰ μποροῦμε νὰ κάνουμε καλὰ ἔργα, ποὺ τὰ προετοίμασε ὁ Θεός, γιὰ νὰ εἶναι μ’ αὐτὰ γεμάτη ἡ ζωή μας.

Read More


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 27 Νοεμβρίου – ΙΓ´ Λουκά

Πόσο δύσκολα θὰ μποῦν στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ αὐτοὶ ποὺ ἔχουν τὰ χρήματα! Εὐκολότερο εἶναι νὰ περάσει καμήλα μέσα ἀπὸ βελονότρυπα, παρὰ νὰ μπεῖ πλούσιος στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ.

Read More


Η ελεημοσύνη είναι η αρετή της καρδιάς

Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος. Αν κάτι μας φέρνει κοντά στον Θεό και μας κάνει να του μοιάσουμε, αυτό είναι η αγάπη και η ελεημοσύνη. Ο ελεών άνθρωπος έχει το ίδιο ένδυμα του ελεούντος Θεού.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος-3η ομιλία (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Μαρκόπουλος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται...», την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More