Αρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος: Πώς να μην τους αγαπήσεις; Η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τίμησε τον Διάκονο των κρατουμένων

Ώσπου να κλείσει τα μάτια του, δεν θα σταματήσει να πετά από φυλακή σε φυλακή, να επισκέπτεται τους περιθωριοποιημένους, κοινωνικά αποκλεισμένους και ξεχασμένους συνανθρώπους μας. Και να τους φέρνει το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης του Χριστού στις καρδιές τους.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Τιμή στον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο (video)

Η εκδήλωση τιμής προς τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο που πραγματοποίησε η Ομάδα Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».
Για τον τιμώμενο μίλησαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και η εκπαιδευτικός Κρυσταλλένια Παπαδοπούλου. Προβλήθηκε και video με φωτογραφίες από τις επισκέψεις του π. Γερβασίου στις φυλακές όλου του κόσμου. Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο π. Γερβάσιος.

Read More


Πειραιώς Σεραφείμ: Η πίστη στο Χριστό δεν είναι βόλεμα. Είναι ξεβόλεμα απ᾽ ότι νομίζουμε, απ᾽ ότι θεωρούμε δεδομένο…

Δεν υπάρχει θάνατος, υπάρχει μετάβαση. Μετάβαση από τον κόσμο της φθοράς, από τον κόσμο μιας τραγικότητας στην πνευματική διάσταση των παιδιών του Θεού.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Εκ βαθέων με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε ελεύθερη συζήτηση με τον Ηλία Λιαμή, Μουσικό - Θεολόγο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.

Read More


Στην Ορθόδοξη Κοινότητα Αποστόλων Ανδρέου και Ιακώβου στο Κισουλάν, Νταβάο, Φιλιππίνες

Φωτογραφίες από την εορτή του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

Read More


Υπάρχει ελεημοσύνη που αποστρέφεται ο Κύριος;

Αν ο φτωχός ήξερε από πού προέρχεται η ελεημοσύνη που του προσφέρεις, δεν θα τη δεχόταν, γιατί πρόκειται να γευθεί έτσι σάρκα ανθρώπινη και αίμα συγγενών.

Read More


Υπερτροφές (Superfoods). Ωφελούν πραγματικά την υγεία μας;

Η θεωρία των υπερτροφών (superfoods), δηλαδή των τροφίμων που η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά παρέχει ένα ή περισσότερα οφέλη για την υγεία σε σχέση με άλλα τρόφιμα, είναι ελκυστική και έχει κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Read More


Παρουσίαση του προγράμματος Ρομά της Ι.Μ. Ιλίου στο Ευρωκοινοβούλιο

Νέα διάκριση για το πρότυπο εκπαιδευτικό – ενταξιακό πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά», ήταν η τιμητική του παρουσίαση σε ειδική εκδήλωση, το μεσημέρι της Τρίτης 18/10/2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Ευρωβουλευτή κ. Νικόλαου Ανδρουλάκη, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Read More


Ἠπειρώτικες ἰδιωματικὲς λέξεις μὲ ἀρχαιοελληνικὴ προέλευση!

Πρόσφατα ἀσχοληθήκαμε στὴν τάξη μὲ τὸ διήγημα τοῦ Γιώργου Ἰωάννου: «Νὰ 'σαι καλά, δάσκαλε», ὅπου ἕνας νεαρὸς φιλόλογος, σὲ κάποιο χωριὸ τῆς ἑλληνικῆς ὑπαίθρου, κατάφερε νὰ κάνει τοὺς μαθητές του νὰ νιώσουν περήφανοι γιὰ τὴ γλώσσα τους, τὰ τραγούδια τους, τὴν παράδοση τοῦ τόπου τους καὶ νὰ μὴν τὰ θεωροῦν ὅπως χαρακτηριστικὰ λέει ὡς «παλιατσαρίες».

Read More


Ένα συνέδριο αναζητεί τα αίτια του φιλελληνισμού

Πώς κατόρθωσαν οι Έλληνες του 1821, πριν καν αποκτήσουν κράτος ελεύθερο και ανεγνωρισμένο, να προκαλέσουν το κίνημα του Φιλελληνισμού; Αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα απασχόλησε το Ε΄ Επιστημονικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Τουρκοκρατία και το 1821.

Read More