Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον απόδημο Κληρικό της π. Απόστολο Μαλαμούση

Η Ι. Μ. Δημητριάδος τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολο Μαλαμούση, εκ Μουρεσίου Πηλίου καταγόμενο, ο οποίος για σαράντα (40) και πλέον χρόνια διακονεί ευδοκίμως την Ορθόδοξη ενορία του Μονάχου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Read More


Με το βλέμμα σου απέναντι…

Στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν εικαστικά εργαστήρια από καλλιτέχνες, μέλη του Ορίζοντα Γεγονότων, με μαθητές, εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού. Η δράση ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται στην έκθεση «με το βλέμμα σου απέναντι»

Read More


Λαμπρά τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός»

H Εκκλησία μας έχει ζωντανό πολιτισμό, που είναι και η τέχνη της Αγιογραφίας, που συνεχίζεται και προοδεύει.

Read More


Εκδήλωση για τους Κρατούμενους και τους Αποφυλακισμένους στον Άγιο Γεώργιο Αργυρουπόλεως

Γεώργιος Β. Τσούπρας
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Α΄ Ομάδας Συμπαραστάσεως Κρατουμένων και Αποφυλακισμένων της Ι. Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, στο φιλόξενο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Γιατί χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά; (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας, συζήτησε το θέμα «Γιατί χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά;» με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο και τον Φιλόλογο-Νομικό Παναγιώτη Μητροπέτρο, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Read More


Πειραιώς Σεραφείμ: Εδώ πραγματώνεται η ψυχή του Γένους

Μέσα εδώ λοιπόν γίνεται ένα σχολειό. Κρυφό, φανερό, αληθινό σχολειό. Που χρειάζεται να το αγαπούμε και με όλη την καρδιά μας και όλη την ψυχή μας να συμπορευόμεθα με τα κελεύσματα και τα διδάγματα του.

Read More


Δεν είναι καιρός για πρόβες θανάτου…

π. λίβυος
Και κάνει τόσο κρύο εκεί έξω, τόση παγωνιά, που σαν βρεις μια ζεστή αγκαλιά να σκεπάσει τους καημούς σου, κράτα την σφικτά, δεν είναι καιρός για πρόβες θανάτου…

Read More


Η σημασία της πίστεως

† Νικολάου Μλαδίν, Μητροπολίτου Τρανσυλβανίας
Ὅταν κάποιος μᾶς λέγει κάτι, ἀρκετές φορές βρισκόμαστε σέ ἀμφιβολία: Νά πιστέψουμε ἤ νά μή πιστέψουμε ὅσα μᾶς λέει;

Read More


Επίσκοπος Λογγίνος – Πατέρας 400 παιδιών! Μία συνέντευξη που αγγίζει την ψυχή!

Δεν είναι ακαδημαικός, ούτε εφευρέτης, ούτε εξωγήινος. Είναι εθνικός ήρωας στην Ουκρανία παρότι είναι Ρουμάνος.

Read More


Η ορθόδοξη ψυχοθεραπεία είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα

Είναι επίκαιρη όσο ποτέ η ορθόδοξη ψυχοθεραπεία. Είναι το φάρμακο, το βάλσαμο της εποχής μας, μιας εποχής που δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να το καταλάβεις ότι οδηγείται από το κακό στο χειρότερο.

Read More