Αφού παντρεύτηκες ζήσε ως παντρεμένος

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος. Αφού παντρεύτηκες ζήσε ως παντρεμένος. Το λέγω αυτό διότι παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιοι χριστιανοί που επέλεξαν τον έγγαμο βίο μετά από μερικά χρόνια να ξυπνά μέσα τους ένας «θείος ζήλος» ο οποίος γεννά λογισμούς και συμπεριφορές που τους απομακρύνουν από τα συζυγικά τους καθήκοντα.

Read More


Γενοκτονίες, ολοκαυτώματα, εθνοκαθάρσεις: Από τη σιωπή στη δικαίωση

Οι μεγάλες ανθρώπινες συμφορές συνήθως δεν καταγράφονται εν βρασμώ από εκείνους που τις έζησαν, αφού δεν είναι εύκολο να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη. Δεν το χωράει το μυαλό τους…

Read More


Το κοινωνικό φαινόμενο της γεροντικής άνοιας

Σχεδόν 36 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άνοια παγκοσμίως. Μέχρι το 2050 υπολογίζεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 115 εκατομμύρια. Η ασθένεια αναμένεται να ενταθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Read More


Η πρόταση για το μάθημα της Ιστορίας…

Του Γιώργου Παπαθανασόπουλου. Μέσα από τη «μάθηση», που θέλει να επιβάλλει στα ελληνόπουλα, επιδιώκει να δημιουργήσει την εξέλιξη του homo sapiens.

Read More


Μαθαίνοντας τη ζωή της Αγίας Φιλοθέης στο πατρικό σπίτι της…

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή δεκάδων παιδιών από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στην οικία Μπενιζέλων στην Πλάκα, μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 14 Μαΐου – 21 Μαΐου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Μουσική Πανδαισία Ανατολής και Δύσης

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και γιορτής και με σεβασμό στην παράδοσή μας, τιμήθηκε το ιερό πρόσωπο της Παναγίας και κάθε μητέρας, με μια ξεχωριστή μουσική συναυλία- αφιέρωμα με έξι καταξιωμένα μουσικά σύνολα, τέσσερις χορωδίες και δύο ορχήστρες.

Read More


Το Απόστολος της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 – Της Σαμαρείτιδος

Ἐκεῖνες τὶς ἡμέρες, οἱ ἀπόστολοι ποὺ εἶχαν διασκορπιστεῖ ἀπὸ τὰ ῾Ιεροσόλυμα, μετὰ τὸν διωγμὸ ποὺ ἀκολούθησε τὸν λιθοβολισμὸ τοῦ Στεφάνου, ἔφτασαν ὣς τὴ Φοινίκη, τὴν Κύπρο καὶ τὴν ᾿Αντιόχεια.

Read More


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 – Της Σαμαρείτιδος

Τόν καιρό ἐκείνο, ἔρχεται ὁ Κύριος εἰς μίαν πόλιν τῆς Σαμαρείας ποὺ λέγεται Συχάρ, κοντὰ εἰς τὸ χωράφι ποὺ ἔδωκε ὁ Ἰακὼβ εἰς τὸν Ἰωσήφ, τὸν υἱόν του. Ἐκεῖ ὑπῆρχε τὸ πηγάδι τοῦ Ἰακώβ.

Read More


Η πρώτη συνέντευξη στην Πεμπτουσία του αείμνηστου Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη (video)

Mετά την αναγγελία της εκδημίας του σεβαστού Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη, επαναδημοσιεύουμε την πρώτη του συνέντευξη στην Πεμπτουσία, εκφράζοντας το σεβασμό μας στη μνήμη και το έργο του αειμνήστου δασκάλου της ψαλτικής, τον οποίο ευτυχήσαμε να γνωρίσουμε και να διδαχθούμε από το ήθος και τη τέχνη του.

Read More