Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 27 Νοεμβρίου – ΙΓ´ Λουκά

Πόσο δύσκολα θὰ μποῦν στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ αὐτοὶ ποὺ ἔχουν τὰ χρήματα! Εὐκολότερο εἶναι νὰ περάσει καμήλα μέσα ἀπὸ βελονότρυπα, παρὰ νὰ μπεῖ πλούσιος στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ.

Read More


Η ελεημοσύνη είναι η αρετή της καρδιάς

Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος. Αν κάτι μας φέρνει κοντά στον Θεό και μας κάνει να του μοιάσουμε, αυτό είναι η αγάπη και η ελεημοσύνη. Ο ελεών άνθρωπος έχει το ίδιο ένδυμα του ελεούντος Θεού.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος-3η ομιλία (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Μαρκόπουλος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται...», την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«Δυο στάλες κουράγιο» στην Αθήνα!

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Caravel στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Λιαμή «ΔΥΟ ΣΤΑΛΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ» των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ».

Read More


Ο Γέρων Ιάκωβος Τσαλίκης, Ο Με Συγχωρείτε!

Ήταν τέλος του 1985, 26 Δεκεμβρίου και δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη.

Read More


Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ: Η Εκκλησία διατηρεί την ελπίδα

Ο Επίσκοπος είναι και πατέρας και αδελφός και φίλος, επισκοπεί, παρατηρεί, και έτσι χρειάζεται να μπορεί να έχει δύναμη ψυχική και σωματική.

Read More


Πλήθος κόσμου… «Με τον καιρό να είναι κόντρα»

«Με τον καιρό να είναι κόντρα». Είναι μία πρόταση να ξαναδούμε τον εαυτό μας μέσα στον κόσμο και την Εκκλησία. Να ξαναδούμε τη ζωή μας μέσα από το πνευματικό μας σπίτι, ακόμη κι αν αυτό μας πληγώνει.

Read More


«Δυό στάλες κουρἀγιο για συντρόφους και γονείς» (video)

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Λιαμή «Δυό στάλες κουρἀγιο για συντρόφους και γονείς» στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου στην Αθήνα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Read More


«Θαυμαστός ο Θεός» Μορφές Αγίων μέσα από τη Θεολογία (video)

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δορμπαράκη «Θαυμαστός ο Θεός» Μορφές Αγίων μέσα από τη Θεολογία της λατρείας στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου στην Αθήνα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Read More