«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Αρχιμ. Θεόκλητος Μέντης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μέντης κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους, να αγαπούν ο ένας τον άλλον

Η όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, είναι το εύκρατο κλίμα για να ανθίσουν οι ψυχές των παιδιών.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός (3η ομιλία) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο προσωπικός μας αγιασμός: Ο αγιασμός εν τω κόσμω», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Το Άγιον Όρος στην κατοχή, με τη ματιά ενός Νεοζηλανδού στρατιώτη

Απλοί μοναχοί ασκητές και επιφανείς Γέροντες Μοναστηριών, προστάτευσαν και φυγάδευσαν εκατοντάδες στρατιώτες, κυνηγημένους από τους Ναζί.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: «Τι θέλουν τα παιδιά από τους γονείς;» (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...», o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης συζήτησε το θέμα «Τι θέλουν τα παιδιά από τους γονείς;», με την Εκπαιδευτικό Σοφία Δορμπαράκη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Η  Ήπειρος της Αγάπης (video)

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς αναδεικνύει την «αγάπη» όπως εκφράζεται στη δημοτική μας παράδοση, μέσα από ένα όμορφο δρώμενο που ξετυλίγουν οι στίχοι των ηπειρώτικων τραγουδιών που παρουσιάζουν τα χορευτικά του τμήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016.

Read More


Δεν έπρεπε να λυθεί απ’ αυτά τα δεσμά;

Ο πολιτισμός μας έχει χρησιμοθηρικό χαρακτήρα. Μας χρησιμοποιεί ως καταναλωτικά όντα των ιδεών, των προϊόντων, της λογικής του. Είναι πολιτισμός εξουσίας επάνω μας. Μας κάνει γνήσια τέκνα του, όταν μας μεταδίδει αυτό το πνεύμα της χρήσης των άλλων.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 4 – 11 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης: Ο Άγιος Πορφύριος ξέχασε τον εαυτό του, γι’ αυτό και τον ανέλαβε αποκλειστικά ο Θεός

Είναι πάντοτε παρών και πρόθυμος να επισκεφτεί όποιον τον αναζητήσει.

Read More