«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: «Νέοι και Εκκλησία: Δρόμος και φράχτες» (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, o Ηλίας Λιαμής, Μουσικός - Θεολόγος, συζήτησε το θέμα «Νέοι και Εκκλησία: Δρόμος και φράχτες», με τον Πρωτοπρεσβύτερο Χριστόδουλο Μπίθα, Απόφοιτο του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής με σπουδές στη Φωτογραφία Κινηματογράφου, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

Read More


Μουσικές αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας με τη Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας

Ένα ταξίδι μνήμης, νοσταλγίας και τιμής με κείμενα και γνωστά τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (video)

Εκδήλωση με την Παραδοσιακή - Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στο παλίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Διευθύνουν: Μιχάλης Ποταμίτης, Στέλλα Ευσταθιανού και Γεώργιος Τοκατλίδης.

Read More


Πώς να αντέχουμε τον πόνο

Βοηθώντας τους άλλους να τα βγάλουν πέρα με τον πόνο τους, ξέχασε τον δικό της.

Read More


Υπάρχει ακόμη χώρος…

Η Εκκλησία δεν κλείνει ποτέ τις πόρτες της. Είναι ανοιχτή σε όλους, ακόμη και σ’ αυτούς που αισθάνονται αδύναμοι να προσεγγίσουν την χάρη του Θεού.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 11 – 18 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας

Read More


῾Η ᾿Εκκλησία στήν Κατοχή καί στήν ᾿Αντίσταση

῾Η ᾿Εκκλησία τῆς ῾Ελλάδος καυχᾶται γιά ἐκείνη τήν ἐποχή καί ἀποκαλύπτει τά τελευταῖα χρόνια τήν ἀλήθεια, πιστεύοντας ἀκράδαντα ὅτι ἀπό τή σεμνότητα πού μπορεῖ νά ἐπιφέρει τήν παρεξήγηση, εἶναι προτιμότερη ἡ διαλάληση τῆς ἀλήθειας γιά τήν ἀποκατάσταση τῆς ἱστορίας.

Read More


Η πνευματική στειρότητα είναι πολύ πιο σκληρή και οδυνηρή από τη βιολογική

Για τον Θεό δεν υπάρχουν όρια. Όπως και για αυτούς τους δύο μεγάλους στην ηλικία, τον Ιωακείμ και την Άννα, δεν υπήρξαν όρια.

Read More


Οι Άγιοι δια πίστεως και υπομονής αγιάστηκαν

Είναι άξιοι θαυμασμού οι άνθρωποι που μέσα από πολλές θλίψεις, δυσκολίες, φτώχειες, ασθένειες, πειρασμούς, υπομένουν αγόγγυστα και δοξάζουν τον Θεό.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μουσική βραδιά με κιθάρες (video)

Μουσική βραδιά στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, με ακούσματα Κλασσικής Κιθάρας και σκέψεις στο θέμα: «Ιστορία της μουσικής με κοινωνικές προεκτάσεις στην νεώτερη μετεπαναστατική Ελλάδα». Με τον καθηγητή Κλασσικής Κιθάρας Θεόδωρο Πάγκαλο και τους μαθητές του.

Read More