«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Εκ βαθέων με τον π. Λίβυο (video)

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος, συζήτησε «εκ βαθέων» με τον π. Χαράλαμπο - λίβυο Παπαδόπουλο, συγγραφέα, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Συζήτηση για το Κανονικό Δίκαιο «Οι κανόνες και η εκκλησιαστική ζωή»

Μίλησαν:

Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «Η ποιμαντική θεωρία των Ιερών Κανόνων. Η φιλάνθρωπη οικονομία της Εκκλησίας»,
Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιερό πηδάλιο και η ψευδοκανονική παράδοση»,
Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «Κανονικές προκλήσεις στην Εκκλησία του σήμερα».
Συντόνισε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Read More


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Κάθε πιστή καρδιά είναι σκηνή του σαρκωμένου Λόγου

Σκήνωσε σ᾽ εμάς και μ᾽ εμάς, για εμάς. Δεν Του αρκούν οι ουρανοί. Θέλει και την δική μας σκηνή και την δική μας καρδιά και την δική μας πίστη και την δική μας λατρεία και τον δικό μας λόγο.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: «Ονειρευτείτε τη Βηθλεέμ…» (video)

Ένα μουσικό ταξείδι με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Συμμετέχουν:
• Χορωδία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Γρηγορίου Καραλή και
• Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Αντωνίου Τσαρουχά.

Read More


Πρωτ. Χριστόδουλος Μπίθας: Όλη η παράδοση μας, είναι γεμάτη από λόγο πού μπορεί να συγκινήσει την ψυχή ενός νέου ανθρώπου

Πρέπει η ενορία να ζωντανέψει, να γίνει «θεία λειτουργία μετά την θεία λειτουργία» κι ένα εργαστήρι αγιότητας. Και οι άνθρωποι να έρχονται να ακουμπάνε τις αρνήσεις τους και να βρίσκουν ένα διάλογο.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης – 3η ομιλία (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο Λόγος σαρξ εγένετο», την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Μουσική βραδιά με κιθάρες στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»

Η μουσική στη νεώτερη μετεπαναστατική Ελλάδα και οι κοινωνικές της προεκτάσεις.

Read More