«Τέλειος Γονιός; …προτιμώ αληθινός!»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και η Σοφία Χατζή, συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κώστα Γανωτή με τίτλο «Τέλειος Γονιός; ...προτιμώ αληθινός!».

Read More


Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός

Οι εισηγήσεις των ομιλητών οι οποίοι συμμετείχαν στο Δ´ Συνέδριο τον Οκτώβριο του 2015 με κεντρικό θέμα τον πολυσυζητημένο Διαφωτισμό σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Read More


Τι να λέω στην προσευχή μου

π.Εφραίμ Παναούση
Είναι σημαντικό να τονίσουμε την ανάγκη των προσευχών της εκκλησίας, γιατί αυτές οι προσευχές που έχουν συνταχθεί από Αγίους, έχουν όλο το πλήρωμα και την ομορφιά των αιτημάτων της ανθρώπινης καρδιάς.

Read More


Νέα ενδιαφέροντα μαθήματα στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς τού Βιβλίου

Οι καθηγητές Γιώργος Μπαμπινιώτης, Χρήστος Ζερεφός, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Μάριος Μπέγζος, Χρήστος Γιανναράς, Δημήτρης Δημηρούλης θα διδάξουν μαθήματα που αφορούν αντίστοιχα στην ελληνική γλώσσα, στο περιβάλλον τού πλανήτη Γη, στον κυκλαδικό πολιτισμό, στη συγκριτική θρησκειολογία, τη φιλοσοφία τής τέχνης, τη λογοτεχνική κριτική.

Read More


Μην πέσει η σκυτάλη…

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Μένει σε εμάς να διαλέξουμε τί θα κάνουμε με τη σκυτάλη μας.

Read More


Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος: «Εάν θέτουμε υπό περιορισμό ή υπό διωγμό την γλώσσα μας, θέτουμε υπό διωγμό και την ελευθερία μας»

Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η ίδια γλώσσα που μιλάμε και σήμερα. Μεταφέρει βιώματα, αισθήματα, σχέση με τους άλλους, σχέσεις με το περιβάλλον, με ένα έθνος, σχέση με την πατρίδα.

Read More


Η ψυχή έχει άλλους χρόνους…

π. λίβυος

Είναι όπως την θάλασσα που μονάχα όταν ηρεμήσει η φουρτούνα ξεβράζει στις ακτές τα πτώματα των εραστών της….

Read More


Αιωνία η μνήμη σου, ήρωα της αγχόνης Ανδρέα Παναγίδη

MSc Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη
«Οι ήρωες μένουν πάντα νέοι», μας έλεγαν οι δικοί μας καθηγητές, κι εγώ με τη σειρά μου το επαναλάμβανα στους δικούς μου μαθητές.

Read More


Πανήγυρις της Παναγίας Παντάνασσας στο Πόρτο Λάγος (video)

Η Πανήγυρις της Παναγίας Παντάνασσας στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, Βατοπαιδινών ιερομονάχων και ιερέων της περιοχής.

Read More