π.Βαρνάβας Γιάγκου -H μιζέρια του πλούτου (video)

...και προσπαθούμε ο καθένας μας απο κάπου να πιαστεί.Κάποιος είναι φιλήδονος με την ηδονή,κάποιος είναι φιλόδοξος θέλει να τον αναγνωρίζει όλος ο κόσμος.Να πουλάει ιδέες να τον θαυμάζουν.Κάποιος είναι φιλάργυρος με τα πράγματα.Είναι πλουτισμός εις εαυτόν μας,αλλά όχι θησαυρός στον Χριστό..

Read More


 «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Τέχνη και Εκκλησιαστική Τέχνη – Η σχέση Θρησκείας και Τέχνης» (video)

Στην Εκκλησία μας, ο ρόλος της εικονογραφικής τέχνης γίνεται καθαγιαστικός, εξυπηρετεί την πνευματική ανάγκη του πιστού. Δεν ζωγραφίζονται οι τοίχοι των Ναών για να στολίσουν και να ευχαριστήσουν αισθητικά τους εκκλησιαζομένους.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Αγαπημένα τραγούδια με το Γυναικείο τμήμα της «Χορωδίας Πειραιώς 1960» (video)

Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια με το Γυναικείο τμήμα της «Χορωδίας Πειραιώς 1960» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Τα θεμέλιά μας και ο χρόνος

Ο σύγχρονος άνθρωπος θεμελιώνει την ζωή του στα επιτεύγματα του πολιτισμού και τον εαυτό του, στις ιδέες του, στις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε και αυτές τις οποίες ενστερνίζεται. Ο πολιτισμός γεννά μια καθημερινότητα. Μας οδηγεί στην ευκολία, στις επιλογές,  στις εναλλακτικές λύσεις.

Read More


Για τις φυσικές καταστροφές και ένα «μνημόσυνο» για τις ψυχές των αδικοχαμένων…

Αρχιμ. Ιάκωβου Κανάκη
Η πρόσφατη καταστροφή της γενέτειράς μας της Μάνδρας στην Αττική μας διδάσκει πολλά. Ήταν ένα φαινόμενο που ούτε οι παππούδες μας δεν είχαν ξαναζήσει, όπως οι ίδιοι ομολογούν. Οι συνθήκες ήταν και είναι τρομερές και όλα μοιάζουν με σκηνικό πολέμου.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 4ο Θεολογικό αρχονταρίκι (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία - Πολιτισμός - Θρησκεία» την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 συζητήθηκε το θέμα: «Τέχνη και Εκκλησιαστική Τέχνη – Η σχέση Θρησκείας και Τέχνης».

Read More


Εκεί…

Εκεί… Εκεί… κι ακόμα τόσα εκεί…

Read More


Η Αρβανίτικη Παράδοση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Ο Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης «Ο Σταυραετός» παρουσίασε αφιέρωμα στην αρβανίτικη Παράδοση (ήθη – έθιμα – τραγούδια – χοροί), την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, με Επιμέλεια και Διδασκαλία από τον κ. Κώστα Τσαπρούνη.

Read More


Η αρετή τής τιμιότητας

Ο τίμιος άνθρωπος χλευάζεται, όμως η αρετή που ονομάζεται τιμιότητα, πάντοτε θεωρείται εκτιμητέο χαρακτηριστικό για τον άνθρωπο, ζήτημα που δημιουργεί ένα αίσθημα ανακούφισης, αλλά και ζητούμενο στην καθημερινότητα που θέλει να αποδείξει ότι »ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Read More


Οι δύο Άγγελοι

Δύο άγγελοι που ταξίδευαν, σταμάτησαν να περάσουν την νύχτα στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Η οικογένεια ήταν αγενής και αρνήθηκε στους αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο των ξένων της βίλας.

Read More