Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη;

Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη. Ίσως δεν πρέπει να σπεύδουμε να διαλαλούμε εύκολα τη χαρά και τη δοξολογική διάθεσή μας για την Ανάσταση του Χριστού!

Read More


Ακολουθούμε τους μαθητές στη διαδρομή τους προς Εμμαούς

Του Ηλία Λιαμή ........ Κρίμα! Κρίμα! Δυο ανάσες δίπλα του, δυο ανάσες. Και να πεις ότι δεν είχατε τη διάθεση, δεν είχατε την πίστη!

Read More


Ο χορός της παπαρούνας

Του Στέφανου Δορμπαράκη. Ποτίστηκες εκείνη τη στιγμή με το αίμα της θυσίας…

Read More


Μαρτυρίες της Ανάστασης

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Σε πρόσφατη έρευνα φάνηκε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών, μολονότι πιστεύει στον Θεό. Μάλιστα, η πιο συνηθισμένη απάντηση που λαμβάνει κάποιος από νέους είναι ότι δεν τους έχει απασχολήσει το ζήτημα, θα τους ενδιέφερε να γνωρίζουν, αλλά είναι δύσκολο να είναι βέβαιοι.

Read More


Ἡ Ἀνάστασις τοῦ Κυρίου

Ἀρχιμανδρίτου Θεόκλητου Λεγάτου. Ὁ ἄνθρωπος, ὡς ψυχοσωματικό ὄν ἔχει βαθειές πνευματικές καί ψυχικές ἀνάγκες. Ἐπιθυμεῖ καί θέλει νά ἀγαπᾶ καί νά ἀγαπᾶτε ἀληθινά καί πραγματικά. Ἐπιθυμεῖ καί θέλει νά διαιωνίζει τήν ὕπαρξί του, ξεπερνώντας τόν θάνατο. Νά ζῆ αἰώνια κοντά στόν Θεό – πατέρα, πλάστη καί Δημιουργό.

Read More


Εορτάστηκε η Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Βηματαρίσσης στον Πειραιά

Μέσα στο φως της Αναστάσεως δεν υπάρχουν ούτε φόβοι, ούτε μάχες. Υπάρχει μόνο το φως που γεμίζει τα πάντα, που ερμηνεύει τα πάντα, που θεραπεύει τα πάντα.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 23 Απριλίου – 30 Απριλίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More