Η τριπλή δύμαμη της Εκκλησίας

Κωνσταντίνος Χολέβας. Τριπλή, λοιπόν, είναι η δύναμη της Εκκλησίας μας. Πρώτον, βασίζεται στην Πίστη και στην προσευχή. Δεύτερον, έχει πολυάριθμο ποίμνιο. Τρίτον, έχει σοβαρότητα επιχειρημάτων απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.

Read More


Το πρόβλημα της διάλυσης των γάμων (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, Φιλόλογος, Θεολόγος και συγγραφέας πλήθους βιβλίων και ιδιαίτερα του γνωστού με τίτλο «Σχέση και σχέσεις», στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», στα πλαίσια Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου των Εκδόσεων «ΕΝ ΠΛΩ» στον Πειραιά.
Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής των Εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Ιουνίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ο ευνουχισμός των υπευθύνων. Το αντίστροφο Bullying

Κωνσταντίνος Ερρίπης. Σε κάθε εργασία επικρατεί ένα αντίστροφο Bullying (Εκφοβισμός). Αντί να πιέζει ο προϊστάμενος τους υφισταμένους του, πιέζουν οι τελευταίοι εκείνον έμμεσα αλλά σταθερά μέχρις εξοντώσεως.

Read More


Γνωρίσματα προσευχῆς

π. Θεοκλήτου Λεγάτου. Ἡ προσευχή εἶναι ἡ ἐπικοινωνία μέ τόν Θεό. Εἶναι τό ἀνέβασμα τοῦ νοῦ καί τῆς καρδιᾶς στόν οὐρανό.

Read More


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (18)

π. Γεωργίου Δορμπαράκη. Ο… υποψήφιος! «Τον πάτερ θα θέλαμε!», ακούστηκε κάποια φωνή έξω από το γραφείο των ιερέων. «Μέσα είναι, περάστε», υπέδειξε ο νεωκόρος. Η πόρτα κτύπησε, άνοιξε. 

Read More


Το άρθρο 3 στόχος των αθέων

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου. Η από χρόνια επιδίωξη  των αθέων, και των «εκσυγχρονιστών», ιδεολόγων της πολτοποίησης των εθνικών ταυτοτήτων, είναι η κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος. Ο μύθος, που εκπέμπει  συστηματικά η πανίσχυρη επικοινωνιακά προπαγάνδα τους, είναι ότι η Ελλάδα, με την κατάργηση του άρθρου 3, θα προσχωρήσει στα «προοδευτικά ουδετερόθρησκα κράτη». 

Read More


Χάσμα γενεών ανάμεσα στην Εκκλησία και τους νέους;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ζητήθηκε από τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων στο μάθημα της Έκθεσης να καταγράψουν τις απόψεις τους πάνω στο χάσμα των γενεών και τις συγκρούσεις που αυτό προκαλεί ανάμεσα στους νέους και τους μεγαλύτερους. 

Read More


Η χρυσή λίρα της ζωής

π. Εφραίμ Παναούση. Πριν λίγες μέρες συνέβη να βρεθούμε σε ένα χώρο κράτησης για νέους κυρίως ανθρώπους που δίνουν παράλληλα και τη μάχη τους με τις εξαρτήσεις.

Read More


Εκδήλωση για νέους και γονείς που ελπίζουν

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας.

Read More