«Νέα Ενοριακή» 19 – 26 Αὐγούστου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 12 – 19 Αὐγούστου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Εκοιμήθη ο Πρωτ. Νικόλαος Κουτσαυτάκης

Από το 1979 έως της συνταξιοδοτήσεώς του διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στους Ιερούς Ναούς Μυρτιδιωτίσσης και Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 5 – 12 Αὐγούστου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Η παγίδα του να δίνεις συμβουλές

Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δεν πρέπει να θεωρούμε ότι ο άλλος αντιλαμβάνεται τα πάντα όπως εμείς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε από το να δώσουμε κατεβατά με συμβουλές, είναι να αγκαλιάσουμε τον άλλον, να τον φιλήσουμε, να τον αφήσουμε να ξεσπάσει την εσωτερική του ένταση και να του πούμε ότι τον αγαπάμε και όλα στο τέλος θα πάνε καλύτερα.

Περισσότερα


Πού είναι ο άνθρωπος;

Σκέφτομαι τα μάτια των μαθητών μου ή τόσων ανθρώπων, οι οποίοι θα περιμένουν μια λέξη από εμένα η οποία δεν θα είναι ούτε συστημική, ούτε εκτός συναισθήματος. Δυστυχώς δεν μπορώ ούτε τα συναισθήματα να πειθαρχήσω. Σκέπτομαι τη συντριβή εκείνων που έχασαν τους ανθρώπους τους, εκείνους που η αγκαλιά τους ξαφνικά ορφάνεψε μένοντας κενή από το χαμόγελο του έρωτα και των παιδικών προσώπων.

Περισσότερα


Παρακλητικοί Κανόνες – Ευχαριστήριοι Ύμνοι στη Θεοτόκο

Τριπλή η ευχαριστία μας στη Παναγία. Να την πιστεύουμε ως Θεοτόκο, να τη δοξολογούμε γιατί έγινε η γέφυρα «δι’ ης κατέβη ο Θεός», και ν’ αγωνισθούμε να εξαλειφθεί η βλασφημία της.

Περισσότερα


Ξεκλειδώνοντας τις σχέσεις…

Τό ἀποκορύφωμα τῆς πίεσης πού αἰσθανόμαστε βρίσκεται στίς σχέσεις μας μέ τούς ἄλλους. Ὕψιστη τέχνη τῆς ζωῆς τό σχετίζεσθαι, ἀπαιτεῖ ὄχι μόνο ὅλες τίς ψυχικές μας δυνάμεις, ἀλλά καί ἄλλες πού δέν γνωρίζουμε ὅτι διαθέτουμε.

Περισσότερα


Πατήρ Γαβριήλ Τσάφος (1944-2018), ο Γέροντας της χαράς

Ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά σ΄αυτόν, περιγράφει με λίγα αλλά χαριτωμένα λόγια την ουσία της προσωπικότητας και της προσφοράς του π. Γαβριήλ.

Περισσότερα