Ο Απόστολος της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016

Αδελφοί, συνεργάτες τοῦ Θεοῦ καθὼς εἴμαστε, σᾶς παρακαλοῦμε νὰ μὴν ἀφήσετε νὰ πάει χαμένη ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ ποὺ δεχτήκατε...

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» ΚΑΠΗ Βασιλικού Δήμου Χαλκιδαίων (video)

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», το ΚΑΠΗ Βασιλικού του Δήμου Χαλκιδαίων, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, παρουσίασε πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Εύβοια και όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνη της Χορωδίας η Όλγα Τσεσμενίδου και του Χορευτικού η Σπυριδούλα Σκλαβούνου.

Read More


Ιεροψαλτική διακονία: Μια πολύ σοβαρή υπόθεση

Με αφορμή το θάνατο του Αποστόλου Παπαχρήστου, Θεολόγου και Μουσικοδιδάσκαλου, αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Read More


Τά μηνύματα (διήγημα) π. Σταύρου Τρικαλιώτη

π. Σταύρου Τρικαλιώτη
Ἕνα ἀλλόκοτο φθινοπωρινό πρωινό ξημέρωσε σ᾽ ἕνα μικρό ἀκριτικό νησί.

Read More


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Ο Χριστός είναι σωτήρας, δεν είναι οδοστρωτήρας

Δεν ισοπεδώνει τους ανθρώπους, δεν ισοπεδώνει την ελευθερία του ανθρώπου. Η ελευθερία του ανθρώπου, είναι δώρο του Θεού. Αλλά αυτή η ελευθερία είναι και πτήση προς τα πάνω και πτώση προς τα κάτω.

Read More


Ο μπελάς του καθαρίσματος (video)

Καθώς το ακούμε και το βλέπουμε, να μαθαίνουμε...

Read More


Τα θρησκευτικά μέσα από την ματιά ενός Θεολόγου

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Ακόμη κι αν κάποιοι θεολόγοι νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν προπαγάνδα (αν και πολλοί διορίστηκαν χωρίς να έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία), η αμφισβήτηση των μαθητών τους είναι αρκετή για να τους συνεφέρει.

Read More


Αισχρά μηνύματα κατά της Εκκλησίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Προοδευτική Τούμπας λίγο πριν τη σέντρα ανήρτησαν πανό με περιεχόμενο εναντίον της Εκκλησίας.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Λόγος και Γραφή: Λόγος αντιλεγόμενος», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Τόλμησε να ζεις (video)

Ο Αναστάσης Μαυρογιάννης τόλμησε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του TEDxAcademy και ήταν ομιλητής στο TEDxAcademy Youth 2015.

Read More